woensdag 19 februari 2014

VlieseWHAT!?

Als beginnende naaister (zelfs als gevorderde) is het niet altijd even gemakkelijk om de juiste vlieseline te vinden voor al je creaties! 
Zeker niet als je een Amerikaans patroon volgt want vaak kan je die soort vlieseline niet verkrijgen hier ins ons Belgenlandje... 
Vaak gaat het dan gepaard met proberen, mislukken, iets anders proberen enz... Gelukkig dat sommige mensen dat dan ook doen en hun ervaringen uitwisselen. Enfin, het is een dure zaak me dunkt! 

Ik zou heel graag beginnen aan de Dorothy Day Tripper, de Lady Lotta Bag een een koffertje. Graag nog voor ik beval zodat ik een leuke luiertas kan maken voor mezelf of een koffertje... Gelukkig kreeg ik wat tips van Jace did it! en dat gaf me moed om er toch aan te beginnen.
Nu nog enkele leuke stofjes samenvoegen en dan proberen maar! 

Om alvast een beetje te helpen heb ik op deze website enkele handige PDF-documentjes gevonden die jou kunnen helpen om de verschillen tussen de vlieselines te ontdekken, alsook een kleurenkaart voor garen en welke garen en met welke naalden kunnen gebruikt worden. Handig! Ik heb ze alvast gedownload! 

Let's begin! 
xoxox


2 opmerkingen:

  1. Succes met het maken van je tassen.Ik heb al 2 lady lotta tassen gemaakt en een koffertje. Leuk om te doen hoor.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. I hope so! Ik ben nu bezig met de Dorothy day tripper maar hij valt kleiner uit dan ik gedacht had. Ik dacht echt dat het een grote tas was....

    BeantwoordenVerwijderen