donderdag 5 juni 2014

Koemelkeiwitdieet... clusteren? Regeldagen? Huh!?


Een baby ... schattig maar kan niet zeggen wat er mis is... Damn! 
Waarschijnlijk hebben 80% van alle baby's krampjes en pijn wat resulteert in ... huilen of in ons geval krijsen. Nee, mijn baby heeft geen zacht gehuil maar een schil gekrijs waarvan je oren zo gaan ploppen. 
Mjah... Oké dan. Wanneer dit niet meer binnen de perken blijft en uren doorgaat dan word je wel radeloos moet ik zeggen. Op dat punt stonden we enkele weken geleden... Ons mannetje had een dik gezwollen buikje en pijn! De kinderarts raadde mij een koemelkeiwitdieet aan oftewel: alles waar koemelk of eiwitten inzitten vermijden/schrappen. Dit zeggen tegen mij is zeggen tegen een drugsverslaafde dat hij geen drugs meer krijgt vanaf nu. Met goede moed begon ik en ben nu reeds 3 weken bezig.
Of ik verschil zie? Geen idee! Ondertussen is hij al wat ouder en groeien de meeste baby's stilletjes aan uit die krampen... We gaan ook naar de osteopaat. Dus als we eens wat minder goede momenten hebben denk ik meteen dat ik iets verkeerd gegeten heb! Als we dan goede dagen hebben weet ik niet hoe het komt: dieet, osteo of gewoon... Ondertussen heeft hij niet meer zo'n gezwollen buikje, joepieee! 

De afgelopen 3 dagen was het heel goed! Niet teveel huilen overdag, al helemaal niet 's nachts (wat hij nog nooit gedaan heeft!) en hij leek vrij gelukkig. Ook al had ik mij gewaagd aan een yoghurt! 
Gisteren mochten we het bekopen: heel de dag huilen, willen eten en niet gelukkig zijn.
Toen mijn vriend om 21uur moest gaan werken en ik alleen achter bleef met onze huilende man  zonk de moed in de schoenen.Tot 23uur heeft mijn kleine man nog liggen krijsen, echt krijsen met dikke tranen. Niet van krampen.... Maar wat dan wel? Mijn hart brak.
Hij wou heel de tijd eten maar hij was veel te hard over zijn toeren om te kunnen eten.
Uiteindelijk is hij in mijn armen in slaap gevallen door het vele huilen denk ik.
Hij sliep door tot 3u30 en had langer kunnen slapen als mijn stomme wekker niet afgegaan was, tussen de boxspring terechtgekomen was en ik niet met een keerborstel hem er tussenuit moest pulken omdat het stomme ding al een kwartier aan het afgaan was! Balen! 
Maar als bij wonder sliep hij na het eten 3uur verder en da het volgende eten weer 3 uur verder om uiteindelijk wakker te worden (zoals elke morgen) met krampjes.
De draagdoek in en opgelost, hij slaapt nu heerlijk tegen mij aan terwijl ik deze blogpost schrijf.
Geweldig toch? 

Dus...allergie? Ik denk het niet eigenlijk....
Reflux? Misschien wel, hij slikt vaak precies terug iets in...
Clusteren? Kan ook.

Of moeten we er gewoon door? 
1 opmerking:

  1. Ik vrees het laatste..
    Het op u af laten komen, en hem veel in de doek steken en bij u dragen...
    Wat zegt de osteopaat over de KMA?
    Courage! En bedankt (mijn mantra) "het is maar een fase, het is maar een fase, het is maar een fase, ..."

    BeantwoordenVerwijderen